Familiebedrijf al vanaf 1951

Ons familiebedrijf bakt al vanaf 1951 op ambachtelijk wijze stroopwafels met een eigengemaakt recept.

H.C. (Henderik) Vergunst begon in 1951 met het ambachtelijk bakken en verkopen van stroopwafels in Gouda en later in regio Den Haag op verschillende markten. Het begon met één keer in de de week stroopwafels verkopen met daarnaast ook ijs in een eigen ijskraam.

Met de jaren erna werd de stroopwafel steeds meer verkocht en heeft Henderik zich alleen nog gefocust op stroopwafels waarbij zijn zoon Tony Vergunst relgelmatig meeging om te helpen.

Twee zonen ook

bij het bedrijf

Zijn zoon Tony Vergunst kwam bij het bedrijf en zette het familiebedrijf voort op de markt. Zo ging hij eerst met de bakfiets naar de markt en later met een eigen markavan.

Daarnaast heeft Tony Vergunst de automatisering bedacht voor het bakken van de stroopwafels om de zo de productie te verhogen. Tony Vergunst en zijn vrouw Jopie Vergunst hebben van 1959 tot 2011 op de markt gestaan waarbij alle drie de zonen hebben geholpen en later ook de kleinkinderen voornamelijk op de markt in Leiden en Delft wat uurtjes per dag hebben geholpen met het verkopen van stroopwafels.

En nu nog steeds
op de markt!

Maico Vergunst de jongste zoon van Tony en Jopie is rond zijn 20ste begonnen met het verkopen van stroopwafels op zijn eigen markten in Nederland.

Zo is hij begonnen als meeloper met een eigen markavan en tot heden staat hij met een verkoopwagen op de markt in Hoofddorp, Delft en Huizen. Naast het bakken op de markt, bakken bij ook voor bedrijven op verschillende evenementen en beurzen te bakken.

De laatste jaren is Maico ook actief op het internet en is het mogelijk om naast het kopen op de markt de stroopwafels ook online te bestellen via de webshop.